Waar deelnemen?

Je screeningsmammografie laat je uitvoeren in een mammografische eenheid. Dat kan de radiologische dienst van een ziekenhuis, een zelfstandig radioloog of een vennootschap van één of meerdere radiologen zijn.

Vlaanderen heeft ook vier rijdende mammografische eenheden, beter bekend als de mammobielen. Ze worden in enkele Antwerpse en Vlaams-Brabantse gemeenten ingezet.


De uitnodigingsbrief van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) stelt een afspraak voor: dag, uur en mammografische eenheid. 
Als deze afspraak je niet past, kan je een andere afspraak maken door te bellen naar het CvKO op het gratis nummer 0800 60 160 (elke werkdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur) of stuur een mailtje naar info@bevolkingsonderzoek.be     
Ook als je liever naar een andere mammografische eenheid gaat, kan je contact met ons opnemen en je afspraak wijzigen. Hieronder vind je een overzicht van alle mammografische eenheden in Vlaanderen. 
Elke mammografische eenheid heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Centrum voor Kankeropsporing en is door de Vlaamse overheid erkend om het bevolkingsonderzoek te mogen uitvoeren.